null

De Muizenval

13 & 14 september | 20 & 21 september 2019

Fulcotheater IJsselstein
Een klassieker van
Agatha Christie
Regie Bob Koopman

Aanvang 20.30 uur | Entree € 17,50

Koop nu uw kaarten »

Koop kaarten »

Het stuk

Theatergroep De Schakel opent dit theaterseizoen met een klassieker: The Mousetrap van Agatha Christie, ’s werelds meest beroemde detectiveschrijfster.

De Muizenval, zoals de Nederlandse titel luidt, speelt zich af in de jaren 50 van de vorige eeuw in het wat afgelegen pension Monkswell Manor op het Engelse platteland. Door hevige sneeuwval is het pension van de buitenwereld afgesloten. Dan komt het bericht door dat er in de directe omgeving een moord heeft plaatsgevonden. Er arriveert een brigadier van politie bij het pension; het vermoeden bestaat dat de moordenaar of moordenares zich tussen de aanwezigen van het pension bevindt. De spanning loopt op als er een tweede slachtoffer valt. Alle aanwezigen lijken een motief voor de moord te hebben. Wie wordt het volgende slachtoffer…? Ontsnappen lijkt onmogelijk… Wie is toch de moordenaar…?

De Muizenval is gebaseerd op een hoorspel dat Agatha Christie begin jaren 50 schreef. Op 25 november 1952 ging het stuk in Londen in première. Daar is het, ruim 65 jaar na de eerste voorstelling, nog steeds avond aan avond te zien in één van de theaters van het Londense West End. Daarmee is het de langstlopende voorstelling ooit! En terecht: De Muizenval behoudt ook nu nog haar charme en belooft de toeschouwer een ontspannen spannend avondje uit. Daaraan zit als bezoeker wel één wereldwijde afspraak verbonden: bewaar te allen tijde het geheim van De Muizenval!